Evakuacija Socijalnog centra Caritasa biskupije Banja Luke

Drugari iz vrtića u posjetu ZZ Livač
23. Lipanj 2017.
EU omugućio otvorenje Centra za bolje društvo u Ljubiji
7. Srpanj 2017.

Dana 5. srpnja 2017. godine u 10 sati, u Socijalnom  centru  Caritasa biskupije Banja Luka “Ivan Pavao II.” – Dom za starije osobe održana je vatrogasna vježba. Vježba je obuhvatila evakuaciju korisnika, gašenje požara i pružanje prve pomoći unesrećenima, a organizirana je u suradnji s Profesionalnom teritorijalnom vatrogasnom jedinicom Banje Luka, koja je u vježbi sudjelovala s 15 svojih pripadnika i 4 vatrogasna vozila.

Cilj vježbe bila je praktična provjera osposobljenosti zaposlenih u Domu za starije osobe za početno gašenje požara, evakuaciju korisnika, zatim valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, prijema i dojave o požaru, te način intervencije odgovarajućih stručnih službi, u ovom slučaju vatrogasaca.

Tijekom vježbe, od strane osoblja Doma za starije osobe izvršena je evakuacija 30 korisnika na zborna mjesta pored objekta, a pripadnici  Profesionalne  teritorijalne  vatrogasne jedinice Banja Luka izvršili su evakuaciju 2 korisnika iz zadimljenih prostorija, spašavanje zaposlenika s drugog kata korištenjem vatrogasnog vozila s platformom te gašenje nastalog požara u kotlovnici.

Nakon vježbe provedena je analiza  sa svim glavnim sudionicima, koordinatorima i voditeljima evakuacije te je zaključeno da su svi sudionici vježbe reagirali brzo i profesionalno te u vrlo kratkom roku proveli  predviđene radnje i tako uspješno demonstrirali  visoku razinu spremnosti i obučenosti za postupanje u potencijalno stvarnoj situaciji.

Fotografije iz Banja Luke pogledajte OVDJE.

(caritas.ba/Caritas Banja Luka)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *