EU omugućio otvorenje Centra za bolje društvo u Ljubiji

Evakuacija Socijalnog centra Caritasa biskupije Banja Luke
6. Srpanj 2017.
Počela žetva pšenice
7. Srpanj 2017.

Dana 2.7.2017. upriličeno je svečano otvaranje Centra za bolje društvo Ljubija koji je uspostavljen u okviru projekta „Poštujmo žene iz ruralnih područja“ kojeg financira Europska unija , a provodi ga Caritas biskupije Banja Luka u suradnji s Caritasom Austrije.
Prisutne je pozdravio dr. Miljenko Aničić, direktor Caritasa biskupije Banja Luka, naglasivši da su vrata Centra otvorena svima i da je ovaj događaj manifest zajedništvu i suradnji različitih nacionalnih, religijskih i etničkih pripadnosti s jednim ciljem: da omogućimo ženama iz ruralnih područja da se ostvare u svojim sposobnostima i talentima i da ih ugrade u razvoj i boljitak zajednice.
Voditeljica projekta Mara Stipić Bagarić upoznala je uzvanike i goste s ciljevima projekta, posebno naglašavajući važnost Centra kao poticajnog okruženja za aktivnije uključenje žena iz ruralnih područja u društveni, ekonomski i kulturni život. Voditeljica Centra Ivana Šarić predstavila je usluge Centra poput savjetovanja, organiziranja kreativnih i interaktivnih radionica, poticanja volonterizma i altruizma, javnih rasprava, sastanaka s donosiocima odluka, jačanje rodne ravnopravnosti, osobnog razvoja i osnaživanje žena na svim nivoima.
Župnik župe Ljubija, vlč. Ilija Piličić izrazio je zadovoljstvo jer je izabrana Ljubija za ovaj projekt ukazavši na potrebe lokalnog stanovništva, a posebno žena iz ovih područja. U svom obraćanju gospodin Husein ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, istaknuo je da je potrebno unaprijediti položaj i ulogu žene kako u njenoj obitelji tako i u zajednici te da ovakve projektne inicijative doprinose aktivizmu žena.Gospodin Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedora, pozdravio je uspostavljanje Centra za bolje društvo u Ljubiji, te je podsjetio na napore koje grad Prijedor ulažu u poduzetništvo žena i podršku marginaliziranim grupama žena.
Podršku uspostavi Centra za bolje društvo posebno su dali mještani Ljubije i okolnih mjesta koji su svojim mnogobrojnim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem u organizaciji samog događaja pokazali zahvalnost Europskoj uniji i Caritasu na realizaciji ove projektne ideje. U novootvorenim prostorima Centra upriličena je izložba rukotvorina vrijednih žena iz Ljubije.Dana 2.7.2017. upriličeno je svečano otvaranje Centra za bolje društvo Ljubija koji je uspostavljen u okviru projekta „Poštujmo žene iz ruralnih područja“ kojeg financira Europska unija , a provodi ga Caritas biskupije Banja Luka u suradnji s Caritasom Austrije. Prisutne je pozdravio dr. Miljenko Aničić, direktor Caritasa biskupije Banja Luka, naglasivši da su vrata Centra otvorena svima i da je ovaj događaj manifest zajedništvu i suradnji različitih nacionalnih, religijskih i etničkih pripadnosti s jednim ciljem: da omogućimo ženama iz ruralnih područja da se ostvare u svojim sposobnostima i talentima i da ih ugrade u razvoj i boljitak zajednice. Voditeljica projekta Mara Stipić Bagarić upoznala je uzvanike i goste s ciljevima projekta, posebno naglašavajući važnost Centra kao poticajnog okruženja za aktivnije uključenje žena iz ruralnih područja u društveni, ekonomski i kulturni život. Voditeljica Centra Ivana Šarić predstavila je usluge Centra poput savjetovanja, organiziranja kreativnih i interaktivnih radionica, poticanja volonterizma i altruizma, javnih rasprava, sastanaka s donosiocima odluka, jačanje rodne ravnopravnosti, osobnog razvoja i osnaživanje žena na svim nivoima. Župnik župe Ljubija, vlč. Ilija Piličić izrazio je zadovoljstvo jer je izabrana Ljubija za ovaj projekt ukazavši na potrebe lokalnog stanovništva, a posebno žena iz ovih područja. U svom obraćanju gospodin Husein ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, istaknuo je da je potrebno unaprijediti položaj i ulogu žene kako u njenoj obitelji tako i u zajednici te da ovakve projektne inicijative doprinose aktivizmu žena.Gospodin Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu grada Prijedora, pozdravio je uspostavljanje Centra za bolje društvo u Ljubiji, te je podsjetio na napore koje grad Prijedor ulažu u poduzetništvo žena i podršku marginaliziranim grupama žena. Podršku uspostavi Centra za bolje društvo posebno su dali mještani Ljubije i okolnih mjesta koji su svojim mnogobrojnim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem u organizaciji samog događaja pokazali zahvalnost Europskoj uniji i Caritasu na realizaciji ove projektne ideje. U novootvorenim prostorima Centra upriličena je izložba rukotvorina vrijednih žena iz Ljubije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *